Weet u wat u koopt? Offertes van Chinese fabrikanten

Uw product is uw expertise. U weet precies hoe het product, welke u wilt afnemen bij een Chinese fabrikant, eruit moet zien. Echter weet de fabrikant waar u wilt afnemen dit ook? Hoe weet u dat de fabrikant het over hetzelfde product heeft?

Duidelijkheid over het product

Bij het inkopen in China contacteert u verschillende leveranciers om uiteindelijk een goed inkoopkanaal op te zetten. U bent op zoek naar een geschikte fabrikant welke u het product kan leveren welke voldoet aan de verwachtingen zoals u die heeft. Het is immers normaal dat u een product mag verwachten welke u voor ogen heeft. Echter is dit normaal dat u dit mag verwachten?

Om deze verwachtingen niet in een telleurstelling of financieel verlies te laten leiden is het belangrijk dat u en de Chinese fabrikant het over éénzelfde product hebben. Het komt vaak voor dat de inkopende partij en de Chinese fabrikant hier niet op één lijn zitten. Terwijl het lijkt dat dit wel het geval is. De Chinese fabrikant geef immers aan dat dit wel het geval is. Een offerte kan hierbij veel vertellen. De juiste ervaring op het gebied van het analyseren van deze offertes van Chinese fabrikanten voorkomt mogelijke telleurstellingen of financieel verlies. Het kan ervoor zorgen dat u producten binnenkrijgt waarbij u van mening bent deze niet besteld te hebben.

Erken het verschil

Europa en China zijn niet alleen twee verschillende werelddelen. Europa en China betreffen in cultuur een fel contrast. Een cultuur bestaande uit een andere manier van zaken doen, manier van omschrijven en benadering van taal wat kan zorgen voor misverstanden. De erkenning dat deze verschillen bestaan kunt u al als een grote winst zien. Het belang bij het erkennen dat deze verschillen bestaan, ook al heeft u de impressie dat u het over het zelfde product praat, is een belangrijke basale stap voor het ontwijken van valkuilen.

Inhoud offerte Chinese fabrikant belangrijk

De offerte die u verkrijgt verteld in principe wat u zult afnemen. Deze wordt echter door de fabriek aangeleverd vanuit hun opvatting. Omdat dit de enige overeenkomst op papier is welke de fabriek u aanbiedt betreft dit een belangrijk station binnen uw inkoopproces. De inhoud van de offertes zijn hierbij grotendeels in de basis bepalend voor het succes van een inkoopproces. De offertes van Chinese fabrikanten bevatten vaak al indicatoren of men een juiste keus maakt om bij een Chinese fabrikant af te nemen of niet.

Wat kunnen wij voor u doenOfferte Chinese fabrikanten

Wij kunnen uw ontvangen offertes van Chinese fabrikanten analyseren en beoordelen. Onze ervaring op dit gebied herkent valkuilen en de belangrijkste indicatoren. Wij kunnen een analyse voor u uitvoeren op meerdere offertes. Wij leveren u een breed onderbouwd advies waardoor u weloverwogen een keuze kunt maken. Meer informatie over wat wij voor u kunnen doen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.