Personeel aannemen in China? Wat komt hier bij kijken.

Het belang bij personeel aanemen in China. Op het moment dat uw werkzaamheden in China van projectbasis naar structureel ontwikkelt kunt u overwegen om personeel aan te nemen in China zelf. Vele voordelen kunnen worden bedacht wanneer men hiertoe besluit. Echter wat komt er nu precies kijken bij het aannemen van personeel in China? Hieronder een aantal belangrijke punten uitgelegd.

Goed personeel is zeldzaam en kostbaar

In Nederland is goed personeel niet alleen zeldzaam echter ook erg kostbaar. In China is dit niet veel anders. China heeft daarnaast de afgelopen 20 jaar een zeer gevorderde economie en samenleving ontwikkeld. Iets wat maakt dat de gemiddelde lonen zijn gestegen. Het vinden van juist personeel voor een juist salaris kan dan nog wel eens maatwerk worden. Wij van China import leads kunnen u helpen de juiste balans te vinden tussen ervaring, competenties en salaris. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De kracht van lokaal personeel aannemen in China

Vanuit de historie bestaat China uit verschillende gebieden en rijken. Voordat de P.R.C. (People’s Republic of China) was gesticht heeft China altijd een strijdt beleefd tussen verschillende bevolkingsgroepen. Bevolkingsgroepen uit verschillende rijken met soms ook verschillende keizerrijken. De cultuur van deze gebieden is sterk en verschilt ook erg met andere gebieden in China. Elk gebied heeft haar eigen taal en gebruiken. Wanneer u zaken doet in een bepaald gebied in China kan het daarom gunstig zijn lokaal personeel aan te nemen. De ervaring en wetenschappelijk onderzoek laten zien dat het gemakkelijker is zaken te doen met mensen van éénzelfde bevolkingsgroep. Deze verstaat dezelfde etnische taal en krijgt hierdoor meer voor elkaar.

Het kan zo zijn dat u moeite heeft met het blootleggen van de verschillen tussen deze bevolkingsgroepen. Om lokaal personeel te kunnen schalen en beoordelen dient u dan ook een bepaald profiel op te maken. Voor het opmaken van een bepaald profiel wat hoort bij lokaal personeel kunt u contact met ons opnemen. Ook voor het vinden van het juiste lokale personeel kunt u contact met ons opnemen. China import leads heeft ruime ervaring met het selecteren, zoeken en aannemen van lokaal personeel door heel China.

Internationale ervaring speelt een rol

Bij het aannemen van personeel in China bent u natuurlijk op zoek naar de juiste kennis en ervaring. U bent immers niet in staat om vanuit Europa uw personeel in China direct aan te sturen. Het aannemen van personeel met voldoende ervaring en kennis op een bepaald vakgebied is dan ook zeer van belang. Het onderscheidt kunnen maken van de verschillende belangen, standaarden en verwachtingenpatronen van beide landen kan voor een onervaren kandidaat zeer lastig zijn. Daarnaast is affiniteit met de cultuur van uw bedrijf en land waar u zich bevindt natuurlijk een grote sleutelfactor in de samenwerking tussen u en het personeel. China import leads kan in dit geval u van dienst zijn. Wij kunnen met onze kennis en ervaring uw personeel aansturen en de afstand voor u overbruggen.

Contractuele zaken, sociale belastingen en personeelsverzekeringen in China

Bij het aannemen van personeel in China dient u rekening te houden met de regels en gebruiken van het land China. Wanneer men in China werkzaam is dient men in dienst te zijn van een Chinees bedrijf. Dit kan ook een buitenlands geïnvesteerd bedrijf zijn in China (WFOE). Men dient daarnaast verschillende belastingen af te dragen als zijnde personeel werkzaam in China. Ook bij het verzekeren van personeel dient men in dienst te zijn bij een Chinees geregistreerd bedrijf.

China import leads kan voor u personeel aannemen in China

Heeft u wel eens aan de oplossing gedacht dat wij voor u personeel kunnen aannemen in China? Hierdoor worden alle contractuele, belasting en verzekeringszaken door ons geregeld. Wij factureren u elke maand aangaande het salaris van uw personeel. Een werkwijze waarbij u geen last heeft van bijkomende wettelijke verplichtingen en bureaucratische regelgeving.