Wat betekent de nieuwe milieu- en veiligheidsaudit in China voor u?

Misschien is het u bekend. De Chinese overheid heeft reeds een nieuwe milieu- en veiligheidsaudit in het leven geroepen. Daarbij is de overheid ook direct tot actie over gegaan. Vele overheidsfunctionarissen en auditexperts zijn het land ingestuurd om deze audits uit te gaan voeren. Deze audit zal bij gaan dragen aan de verbetering van het milieu en veiligheid in de fabrieken.

Drukste productieperiode van het jaar

In China is het op dit moment de drukste productieperiode van het jaar. Omdat tijdens het Chinees nieuwjaar niet doorgewerkt wordt ligt de productie van producten volledig stil. Fabrikanten welke met veel migranten werken liggen vaak langer stil. Dit maakt dat bedrijven wereldwijd allen hun orders voor Chinees nieuwjaar uitgeleverd willen zien. De nieuwe milieu en veiligheidsaudit heeft echter erg invloed op de levertijden en productietargets van fabrikanten

Productiestop toeleveranciers en fabrikanten

Milleu- en veiligheidsaudit ChinaDe milieu en veiligheidsaudit is in eerste instantie niet zo zeer gericht op uw huidige leverancier. Hoogstwaarschijnlijk koopt u bij een fabriek in welke juist gecertificeerd is en zorgt voor de juiste arbeidsomstandigheden. Echter het zijn in eerste instantie de toeleveranciers van grondstoffen waarbij deze audit van toepassing is. Vele toeleveranciers van grondstoffen en halffabricaten zijn door het niet voldoen aan de eisen van de audit gesloten. Deze hebben te horen gekregen dat zij een productiestop dienen in te voeren. Voor een aantal van deze fabrikanten is dit tijdelijk en voor een aantal structureel. Dit heeft te maken met de mogelijkheden van de fabrikanten om aanpassingen te doen binnen te fabriek om aan de eisen van de audit te voldoen.

Wat betekent dit voor u?

Dit hoeft niet direct iets voor u te betekenen. Echter in vele gevallen kan het zo zijn dat door de sluiting van verschillende toeleveranciers bepaalde grondstoffen niet, laat of te laat worden aangeleverd aan de fabrikant. Dit kan ervoor zorgen dat uw producten niet op tijd uitgeleverd kunnen worden. Dit kan zelfs leiden tot een vertraging tot over Chinees nieuwjaar. Onze klanten welke wij in China vertegenwoordigen hoeven zich hiervoor niet druk te maken. Wij zorgen ervoor dat de producten tijdig en voor Chinees nieuwjaar vertrekken richting Europa. Heeft u van uw leverancier(s) te horen gekregen dat er niet tijdig geleverd zal worden? Neem dan snel contact met ons op zodat wij hier op locatie in China voor u te werken aan een tijdige levering.

Prijsverhogingen

Het heeft u misschien ook al bereikt, de prijsverhogingen van de grondstoffen en verpakkingsleveranciers. De milieu- en veiligheidsaudit heeft ervoor gezorgd dat vele (toe)leveranciers niet kunnen leveren. Dit betekent ook dat de markt minder aanbod kent. Toeleveranciers welke wel door de audit heen zijn gekomen hebben melden dan ook prijsverhogingen. Dit wordt ook aan ons als vertegenwoordigers van verschillende klanten in China gemeld. Wij accepteren dit echter niet. Wij behartigen de belangen van onze klanten in China. Zodoende ook de overeengekomen prijscalculaties van onze klanten. Mocht u van uw leveranciers prijsverhogingen door hebben gekregen neem dan contact met ons op. Wij behartigen uw belangen in China om te zorgen dat uw prijsovereenkomst stand houdt.