Inkopen in China

Het westers bedrijf ziet zich in de huidige jaren steeds meer genoodzaakt om te gaan inkopen in China. Gelukkig zien vele ondernemers niet alleen de noodzaak hiervan in maar zien zij gelukkig ook kansen in China qua inkoop. Vele ondernemers zijn er dan ook die ervoor kiezen of willen kiezen in te gaan kopen in China.

Hulp bij inkopen in China

Inkopen in China is niet al geheel zonder risico. Het inkopen van producten van onverkoopbare kwaliteit en het feit dat vele ondernemers nog steeds grote bedragen afschrijven op producten die zij hebben ingekocht in China weergeeft een groot risico. Hulp bij het inkopen in China blijkt hierdoor geen overbodige luxe maar zelfs een primaire behoefte wilt u goed inkopen in China. Kennis over de Chinese markt, Chinese fabrieken en alle zakelijke onderdelen in China zijn hierbij leidend wanneer u wilt slagen met uw inkoopactiviteiten in China.

Hulp bij het inkopen in China zorgt voor meer zekerheid en betrouwbaarheid. Hulp en ondersteuning op maat op locatie in China zorgt voor uw bedrijf dat u direct met kennis en ervaring zal inkopen in China. U vermijd risico’s en valkuilen door hulp en inkoopondersteuning aan te nemen. Aan het einde van de streep blijkt het in vrijwel alle gevallen meer rendabel hulp in te schakelen bij het inkopen in China dan het risico aan te gaan met als uitkomst geld en vermogen te verliezen.

Als Nederlandse inkoopagent in China is China Import Leads B.V. uw kennisbron en ervaring op locatie in China. Als service verlenend bedrijf bieden wij diensten aan om risico’s en valkuilen bij het inkopen in China te vermijden en te elimineren. Onze diensten zijn erop gericht bedrijven die inkopen in China hulp aan te bieden waar gevraagd. Dit doen wij in de vorm van een volledig inkoopagentschap of door onze effectieve aparte diensten die erop gericht zijn uw inkoopactiviteiten in China succesvol en vooral winstgevend te laten verlopen.

Waarom inkopen in China?

Voor vele ondernemers is het inkopen van producten in China gebaseerd op verschillende redenen. Er zijn daarom ook verschillende voordelen aan het inkopen in China. Voor een ondernemer kan het zo zijn dat er wordt gekozen voor China doordat het bedrijf op zoek is naar fabrieken waarbij massaproductie de dagelijkse kost betreft. Voor een andere ondernemer is het lagere arbeidsloon en dus lagere inkoopprijzen de doorslaggevende reden. Het inkopen in China heeft zo zijn vele charmes waarbij de grootste charme in onze ogen toch wel de mogelijkheden betreft. De mogelijkheden tot het laten fabriceren van vrijwel alle bestaande producten met daarin diversiteit tot in allerlei branches. Voor de echte ondernemer zowaar een zakelijk paradijs vol met handel om in te kopen, dat is China.

Producten inkopen in China.

China is een productieland. Het is een land dat deels volledig is gericht op de export van producten. China bevat een ontelbaar aantal fabrieken die zich bevinden in tal van verschillende branches. Het is dus vrijwel in alle gevallen mogelijk om voor elk bestaand product of nieuw concept een passende fabriek te vinden waardoor de ondernemer voordelig en goed kan inkopen in China.

Voor allerlei producten heeft China passende fabrieken waar voor een lage prijs ingekocht kan worden. Daarom is het voor de westerse ondernemer altijd mogelijk zijn producten in China in te kopen. Daarin zijn wel twee segmenten te vinden als het gaat om de inkoopactiviteiten van westerse bedrijven in China. Vele ondernemers kiezen ervoor om hun hoofdproducten te laten fabriceren in China. Voorbeelden zoals het inkopen van meubels in China, het inkopen van kleding in China en het inkopen van bijvoorbeeld elektronica in China zien wij als mogelijke hoofdproducten voor een westers bedrijf. Deze inkoop activiteiten vallen onder de kop “het structureel inkopen in China”. Daarnaast zijn er natuurlijk ook vele westerse bedrijven die projectmatig in China inkopen. Dit betreffen vaak de wat grotere bedrijven in het westen of een westers land. Voorbeelden als eenmalig een grote inkooporder aan relatiegeschenken, promotiemateriaal of bijvoorbeeld bedrijfskleding zien wij als “projectmatig inkopen in China”. Deze twee vormen van inkoopactiviteiten van westerse bedrijven in China komen vrijwel het meest voor.

Inkopen in China blijft complex.
Vele ondernemers staan positief tegenover het inkopen in China. Daarin tegen is het in China in tegenstelling tot andere landen en continenten niet gemakkelijk om goed in te kopen zonder enige ervaring in het vak. Het is in zekere zin voor een onervaren importeur onmogelijk om kwalitatief goed in te kopen in China. Dit heeft een aantal redenen waarbij de uitleg nog wel eens uren tijd in beslag zou kunnen nemen. In grote lijnen samengevat komt het erop neer dat dit komt doordat China geïsoleerd is qua land. Het gebruik van internet is daarbij ook nog eens geïsoleerd waardoor contact met het westerse deel van de wereld moeizaam op gang komt. Doordat China een geïsoleerd land betreft is het vrijwel onmogelijk om bedrijven en personen na te trekken. De ondernemer krijgt bij het inkopen in China ook te maken met de grote cultuurverschillen, het grote taalverschil, verschil in denkwijze en verschil in werkwijze. De conclusie kan daarbij getrokken worden dat het een noodzakelijk feit is dat de westerse ondernemer bijgestaan moet worden bij alle facetten gerelateerd aan de inkoop in China. De ondernemer moet daarin bijgestaan worden door ervaren inkoopagenten of bedrijven die kennis hebben over China op het gebied van inkoopactiviteiten, cultuur, taal, denkwijzes en werkwijzes. China Import Leads B.V. is hierbij uw partner bij alle inkoopactiviteiten in China. Wij begrijpen hoe het inkopen in China werkt en begrijpen wat westerse kwaliteit inhoudt.

Inkopen met een inkoopagent

China Import Leads B.V. levert het westers bedrijf de juiste kanalen in China om een kwalitatief goede inkoop in China tot stand te brengen. Hierbij leveren wij betrouwbare en geverifieerde fabrieksadressen uit ons netwerk. Wij leveren wij ook Chinese inkoopagenten in China die onder supervisie van China Import Leads B.V. voor u als ondernemer aan de slag gaan. Zij zorgen dat u uw product inkoopt in China met westerse kwaliteit en onder westerse normen. China Import Leads B.V. staat bij de inkoop in China garant voor westerse normen als u gebruik maakt van een inkoopagent binnen ons Chinese team.