Inkoopagent in China

Inkopen in China blijkt voor vele personen en bedrijven toch een risicovol vak. Omdat ervaring en kennis een vereiste is wanneer u wilt gaan inkopen in en importeren uit China is het voor het westers bedrijf zaak om de juiste begeleiding te zoeken. Naast begeleiding is de westerse ondernemer strak gezegd op zoek naar een betrouwbaar persoon of bedrijf die de gehele inkoop kan verzorgen. Zij zijn op zoek naar een inkoopagent in China. Zij zijn op zoek naar China Import Leads. Wij zijn uw inkoopagent die weet wat westerse kwaliteit inhoudt, die weet wat werken volgens de Nederlandse maatstaven en normen inhoudt en die ervoor zorgt dat het westers bedrijf succesvol kan inkopen in China. Wij zijn een Nederlands bedrijf die fungeert als uw inkoopagent in China.

Wat doet een inkoopagent in China nu precies?

Een inkoopagent in China is een persoon of bedrijf dat de gehele inkoop in China ondersteund of volledig uitvoert en regelt. Dit betekent dat de inkoopagent de gehele inkoop voor u als bedrijf kan verzorgen. Vanaf de zoektocht naar de juiste fabriek tot aan het contractuele gedeelte in China. De inkoopagent regelt dit tot in de puntjes verzorgd en zorgt dat u succesvol kunt inkopen in China.

Doordat wij nauw contact houden met onze klanten zorgen wij voor volledige transparantie binnen het inkoopproces. Transparantie op het niveau zoals u dat als bedrijf graag ziet. Elke stap, zoektocht of onderhandeling alvorens de productie wordt altijd duidelijk met u  als bedrijf doorgesproken. Tijdens de productie wordt wanneer nodig de fabriek bezocht, de producten geïnspecteerd en bijgestuurd waar nodig. Hiernaast zal elke ontwikkeling aan u gemeld en doorgesproken worden. Doordat wij als inkoopagent werken volgens de Nederlandse normen en maatstaven komt u voor geen onwenselijke verassingen te staan.

Een inkoopagent in China, de voordelen.

Een inkoopagent in China die de inkoop van uw producten verzorgd vanaf begin tot eind lijkt op het eerste oog al een goede aanwinst. Dit is ook meer dan een feit. Een persoon die voor u als bedrijf werkt die kennis heeft van een vreemd land, een vreemde taal, vreemde gewoontes en vreemde gebruiken is in vele gevallen goud waard. Dit geldt zeker wanneer u als ondernemer hier juist geen kennis van hebt. Doordat juist de kennis die u als ondernemer mist wordt aangevuld door een inkoopagent op locatie in China sluit u vrijwel alle risico’s, die kunnen voorkomen bij het inkopen in China, uit. Belangrijke voordelen bij het in armen nemen van een inkoopagent in China hebben wij globaal hieronder weergeven.

 1. Een inkoopagent in China kent de Chinese taal en culturele benadering van comminucatie. 
  Hierdoor kunt u duidelijk en makkelijk communiceren. Dit betekent dat duidelijke productbeschrijvingen bij de fabriek terecht komen en dat de communicatie tussen u als ondernemer en de fabriek wordt begrepen van twee kanten. Dit zal altijd een positief effect hebben op de zakelijke relatie met de fabriek en de kwaliteit van de producten. 
 2. Een inkoopagent in China kent de zakelijke markt in China.
  Kennis over wat mogelijk is bij fabrieken qua inkoopprijs, kwaliteit en levertijd is een essentiële bron om succesvol in te kopen in China. 
 3. Een inkoopagent in China heeft kennis over hoe fabrieken werken in China.
  Inkoopagenten in China hebben kennis van de werkwijze en denkwijze van fabrieken. Wanneer nemen fabrieken u als westerse ondernemer serieus? Wat is het juiste moment om een inspectie uit te laten voeren op uw producten tijdens de productie? Hoe gaan leveranciers in China om met uw order? Dit zijn kennisvragen die vrijwel alleen de inkoopagent in China kan beantwoorden.
 4. Een inkoopagent in China weet wat er voor nodig is om goed in te kunnen kopen in China.
  Inkopen in China is over het algemeen niet in vergelijking te trekken met het inkopen elders op de wereld. Welke punten zijn van belang om met de fabriek te bespreken? Welke punten moeten er contractueel geformaliseerd worden? Op welke punten moet u de fabriek ruimte geven binnen de productie? De inkoopagent in China heeft de kennis om deze vragen te beantwoorden en hierop in te spelen.
 5. Een inkoopagent in China is rechtsgeldig in China.
  Een zeer belangrijk voordeel/noodzakelijk goed. De inkoopagent in China is rechtsgeldig. U bent daarentegen praktisch niet rechtsgeldig. Dit betekent dat de fabriek uw productiecontract niet serieus neemt op het moment dat enkel u als westerse ondernemer tekent. Door een Chinees rechtspersoon, ook wel een inkoop agent in China, mee te laten tekenen bent u indirect wel rechtsgeldig in China. Dit houdt in dat de fabriek zich aan het productiecontract zal houden en kwaliteit gegarandeerd blijkt.

Een inkoopagent in China kan per branche meer voordelen hebben dan hierboven weergeven. Het feit hierin blijft dat een inkoopagent in China op hoge waarde geschat kan worden. De hoge waarde van een inkoopagent die de inkoop voor u als bedrijf verzorgd of waarbij deze u als bedrijf ondersteund geeft als uitkomst dat u succesvol kunt inkopen in China. Risico’s worden gemeden met als gevolg dat het importeren van producten die voldoen aan de kwaliteitseisen van de ondernemer vrijwel een garantie blijkt.

Nederlandse inkoopagent in China

Zoals de voordelen van een inkoopagent in China boekdelen spreken is dat ook het geval wanneer u een Nederlands bedrijf, met Chinese inkoopagenten in dienst, in armen neemt. U als ondernemer kunt het zien als een perfectionering of verfijning van de functie inkoopagent. Doordat Chinese inkoopagenten in dienst zijn van een Nederlandse organisatie in China kennen zij de Nederlandse normen en maatstaven. Daarnaast is bekend wat Nederlandse kwaliteit inhoudt en hoe zij moeten bewegen als schakel tussen twee culturen op zakelijk gebied. Ook is het een groot voordeel voor de westerse ondernemer, wanneer deze een Nederlands bedrijf als inkoopagent in armen neemt, dat zij hun investeringen beschermd zien. Feitelijk komt het erop neer dat wanneer de dienst niet geleverd zou worden de westerse ondernemer in zijn recht staat om het Nederlandse bedrijf als inkoopagent verantwoordelijk te stellen. Vele ondernemers zien dit als een zekerheid en vertrouwen daarom op een Nederlandse organisatie in China als hun inkoopagent.