Fabriekscases

FabrieksCase: Hardhouten vloeren fabriek


In China is de vloeren business zeer omvangrijk. Er zijn vele fabrieken die hardhouten, laminaat en vinyl vloeren fabriceren voor zowel de Chinese als voor de Europese markt. De kunst is hierbij dan ook niet het vinden van de fabrieken echter het vinden van de fabrieken die de juiste kwaliteit produceren. De video-impressie weergeeft een grote fabriek die groot afzet in Europa. De vloeren die hier gefabriceerd worden zijn dan ook van de juiste kwaliteit. Deze vloeren fabriek is onderdeel van een bedrijf dat meerdere fabrieken bezit voor de productie van o.a. hardhouten vloeren, laminaat, vinyl, meubels etc.

De video-impressie laat goed zien dat dit een fabriek betreft met een grote westerse afzetmarkt. Waardevolle kennis over management van personeel en indeling van de productieprocessen zijn geheel ingepast binnen deze fabriek. Alle fases van het productieproces lopen perfect in elkaar over en de dag- en nachtdiensten zorgen ervoor dat deze fabriek vrijwel 24 uur per dag kan produceren.

Er wordt veel voordeel behaald uit het juist combineren van handwerk en machinaal werk. Bepaalde processen gaan bijvoorbeeld juist met de hand ten behoeve van de kwaliteit. Dit terwijl dit ook machinaal had gekund echter kiezen zij voor de zekerheid op het leveren van kwaliteitsvloeren i.p.v. het risico te lopen dat de klant mindere kwaliteit geleverd krijgt. Op de video-impressie is het goed te zien dat zij de verf met de hand aanbrengen. Dit zou ook machinaal kunnen echter met de hand wordt er meer zekerheid gecreëerd dat de verf ook alle vlakken en naden dekt.


FabrieksCase: Tuinmeubel fabriek

De tuinmeubel industrie in China is zeer groot. Zo groot dat vaak men geen idee heeft dat deze producten vrijwel geheel met de hand gemaakt worden. Automatisch geeft dit aan dat er een ontelbaar aantal tuinmeubelfabrieken in China gevestigd zijn. De loonkosten maken vooral het prijsverschil tussen alle de fabrieken. Ervaren en competente werknemers kosten simpelweg ook in China meer dan gemiddeld personeel. Echter deze bepalen wel vaak of u de juiste kwaliteit geleverd krijgt. Tuinmeubelen inkopen in China vergt dus kennis en ervaring van de Chinese fabrieken en tuinmeubelindustrie.

In de video-impressie kunt u goed zien dat deze fabriek goed georganiseerd is met een goed ingedeelde showroom wat goed schoon gehouden wordt. Dit kan wel eens anders voorkomen kunnen wij u vertellen. De materialen staan goed gescheiden klaar voor verwerking. Al het gereedschap dat nodig is bevindt zich ook in de ruimtes. De werknemers fabriceren de producten zorgvuldig terwijl het weven van de kunststof materialen nog een heel karwei blijkt. Dit betreft een gemiddelde fabriek qua grote echter deze levert goede kwaliteit.
Deze of andere fabrieken aanvragen


FabrieksCase: Elektronica fabriek

Een video-impressie van een fabriek die elektronische producten maakt. Wat wij hierbij willen aangeven is dat wanneer er elektronica gefabriceerd moet worden dit vaak met elektronica gedaan wordt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tuinmeubelen is de fabricage van elektronische producten voor grote delen afhankelijk van elektronische systemen die het product fabriceren met de juiste onderdelen op de juiste plaats. In dit soort fabrieken is hygiëne natuurlijk van groot belang waardoor dit wel weer het uiterlijk krijgt van een klassieke fabriek met lopende band werknemers of welke machines beheren.
Deze of andere fabrieken aanvragen


De video-impressie laat ook zien dat de fabriekswerkers bij het bewerken van het hout geconcentreerd bezig zijn. Dit heeft twee redenen. Ten eerste kunnen alle vloerdelen, zelfs nog bij de klant in Europa, aangeven door welke fabriekswerker de plank is gemaakt. Dit houdt in dat de fabriekswerker vrijwel nooit wegkomt met niet goed afgeleverd werk. Ten tweede hanteert deze fabriek een competitie/beloningssysteem waardoor de fabriekswerkers bonussen ontvangen wanneer zij goed werk afleveren. De inspectie van de vloeren voordat deze verpakt worden is een laatste check. Dit allemaal ten behoeve van de kwaliteit die zij willen en kunnen leveren.
Deze of andere fabrieken aanvragen

FabrieksCase: Horeca apparatuur

Deze fabriek fabriceert horeca/catering apparatuur. Zoals de video-impressie weergeeft ziet u dat dit, zoals vaak gedacht, geen lopende band werk betreft. Dit is technisch personeel die met vakmanschap, precisie en zorg de apparatuur fabriceren. Vakmanschap en zorg creëert uiteindelijk apparatuur dat het doet en blijft doen. De fabriek is zeer georganiseerd en schoon wat inhoudt dat er met zorg met de fabriek omgegaan wordt. Hierdoor kunt u ook direct stellen dat er dan ook met zorg met de apparatuur wordt omgegaan. De apparatuur die hier wordt gefabriceerd positioneert zich tussen het midden en hoge prijssegment. Binnen ons netwerk hebben wij ook fabrieken die zich in het lage prijssegment bevinden. Het verschil is daarin zeer goed te zien. De organisatie, orde en zorg laat vaak de wensen over binnen deze fabrieken. De fabriek in deze video-impressie laat zien hoe het wel moet.
Deze of andere fabrieken aanvragen


FabrieksCase: Horeca apparatuur (Lagere kwaliteit)


Wij weergeven deze video-impressie van een horeca apparatuur fabriek om wat herkenbare verschillen aan te tonen ten opzichte van de hierboven weergeven fabriek. Deze video-impressie conformeert zich aan een groot verschil tussen fabrieken in het hoge en lage segment. Het verschil aan zorg en organisatie. De video-impressie weergeeft een fabriek die horeca apparatuur fabriceert voor zeer aantrekkelijke en lage prijzen. Het verschil in organisatie en zorg kunt u echter zien in de video-impressies. Allerlei materialen en halffabricaten worden zonder enige gedachte ergens geplaatst. Geïmproviseerde bakken van karton en rvs dat zonder bescherming op elkaar en op de betonnen vloer ligt. Het gebrek aan organisatie en orde kan ook andere problemen met zich meebrengen. Een chaotische omgeving zorgt vaak voor vergeten onderdelen of chaotische manier van werken. Daarnaast willen wij wel benadrukken dat wij niet deze fabriek aan het “afkraken” zijn. De producten die hier gefabriceerd worden zijn ook geschikt voor de westerse markt echter wel voor de prijsvechters.
Deze of andere fabrieken aanvragen