Beurs bezoeken in China

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe producten of naar specifieke leveranciers voor uw product dan kunt u een beurs bezoeken in China. Op een beurs vindt u verschillende fabrikanten en leveranciers welke hun aanbod tentoonstellen. Het brede aanbod van fabrikanten en leveranciers zorgen ervoor dat u direct kennis maakt met meerdere partijen. Het geldt als een perfecte plek om kennis te maken met meerdere leveranciers en producten.

Beurs bezoeken in China

Waar bezoekt u een beurs?

China is een zeer groot land. Dit maakt het onmogelijk om makkelijk af te reizen naar verschillende fabrikanten en leveranciers zonder eerst met deze kennis gemaakt te hebben. Een beurs bezoeken is hiervoor een uitkomst. Zowel voor u als inkopende partij als voor de fabrikant. Het geldt als een ontmoetingspunt waar inkoper en fabrikant bij elkaar komen.

Echter zoals er vele fabrikanten zijn welke ver uit elkaar liggen geldt dit ook voor beurzen in China. Er zijn vele beurzen op vele verschillende locaties. Het afreizen naar al deze verschillende beurzen is, net als bij de fabrikanten, een onmogelijke opgave. Om deze reden is het belangrijk om van te voren goed te onderzoeken welke beurs u wilt bezoeken. Dit zodat u een beurs in China bezoekt welke het beste bij uw product en wensen past.

Welke beurs in China zijn belangrijk

Het grote aanbod van beurzen in China maakt dat u misschien niet zo goed weet welke beurzen nu het meest belangrijk zijn. Belangrijk in de zin van meest effectief en waardevol. Er zijn vele beurzen welke lager op de ranglijst staan. Dit komt omdat er meestal grotere en meer uitgebreide beurzen voor dezelfde producten ook bestaan. De meest belangrijke handelsbeurzen in China worden meestal als de meest populaire benoemd. De beurzen in China met het hoogste bezoekers aantallen. V0orbeelden zijn de Canton Fair (Guangzhou, import & export complex Pazhou) welke de grootste beurs van China betreft. In 3 fases komen vrijwel elke branche aan bod binnen deze beurs. De CIFF is een voorbeeld van een populaire beurs in China voor meubels. De CIFF, voluit China International Furniture Fair, wordt twee keer per jaar gehouden in Guangzhou en in Shanghai. Hiernaast zijn er nog vele voorbeelden van populaire beurzen in China die u kunt bezoeken.

Het is moeilijk om de beste beurzen van China op een rij te zetten. Omdat elke inkopende partij op zoek is naar een specifiek product en voorwaarden verschilt het per persoon/bedrijf welke beurs het beste bij u past. De meest belangrijke beurzen zijn dan ook de beurzen in China welke het beste bij u past.

Beurs in China bezoeken

Beurs bezoeken in China, wat heeft u nodig?

Om een beurs in China te bezoeken dient u in eerste instantie te bepalen welke beurs u wilt gaan bezoeken. Het is belangrijk om goed te kijken naar de datums dat de beurs wordt georganiseerd. Op basis van de datums kunt u een plan maken voor wanneer u binnen deze periode de des betreffende beurs zal gaan bezoeken. Op dit moment kunt u uw vliegreis boeken naar het dichtsbijzijnde vliegveld.

Zakelijk visum
Wanneer u naar China afreist dient u rekening te houden met het feit dat u een visum nodig zal hebben. U zult hierbij een M-visa nodig hebben. Dit betreft een zakelijk visum voor China. Hiervoor zal een officiele uitnodiging van een Chinees bedrijf nodig zijn. Wanneer u een beurs gaat bezoeken in China kunt u vaak een officiele uitnodiging ontvangen van de des betreffende beurs. In een ander geval kunt u ook van ons een officiele uitnodiging ontvangen.

Begeleiding
Het kan zo zijn dat u nog nooit met het land China en Chinese leveranciers te maken hebt gehad. In dit geval adviseren wij begeleiding in te schakelen. Dit betreft geen begeleiding om u naar uw hotel te brengen. Dit betreft begeleidingen die een aantal punten vergemakkelen. In China spreekt met over het algemeen geen Engels. Dit voertaal is Chinees (Mandarijn). Dit zult u merken wanneer u een beurs gaat bezoeken in China. Taxichaffeurs tot aan het personeel op de beurs spreekt over het algemeen geen Engels. Echter het meest belangrijk zal zijn dat u goed kunt comminuceren met de Chinese fabrikanten welke op de beurs staan. Zorg ervoor dat u er rekening mee houdt dat u met het meerendeel van de participanten op een beurs niet kunt comminuceren.

Naast de comminucatie betreft het zaken doen op een beurs een ervaringsvak. Kennis van de Chinese zakencultuur en fabrikanten in een vereiste wilt men een goed resultaat behalen uit hun bezoek. Het zorgt ervoor dat u valkuilen vermijdt. Het kan zeer waardevol zijn om begeleiding van een inkoopagent in te schakelen. Dit omdat deze precies kunnen zien en analyseren of u met een juiste fabrikant te maken hebt op een beurs. Een beurs bezoeken met begeleiding van een inkoopagent kan doorslaggevend zijn in het vervolg van uw inkooptraject in China.